Inteligența Emoțională

Curs Inteligența Emoțională

1 – 2 iunie 2013

Ce este Inteligența Emoțională?                                                                                      

            “Inteligența emoțională este abilitatea de a recunoaște și a înțelege emoțiile tale și ale celorlalți și capacitatea de a folosi această înțelegere pentru a-ți controla comportamentul și a îmbunătăți semnificativ relațiile cu ceilalți.” Inteligența Emoțională măsurată prin EQ (coeficient emoțional) este un indicator cheie ce prezice performanța și succesul oamenilor.

 Ce spun statisticile despre Inteligența Emoțională?

 • EQ este responsabil pentru 60% din performanță în toate tipurile de activităţi;
 • 90% dintre performerii de top au un EQ ridicat;
 • Oamenii cu EQ ridicat sunt de 10 ori mai productivi decât cei cu EQ scăzut;
 • 70% dintre noi gestionăm conflictele sau stresul ineficient;
 • Doar 36% dintre oameni își înțeleg emoțiile pe măsură ce apar.

 De ce să îți dezvolți Inteligența Emoțională?

            Spre deosebire de alți indicatori pentru performanța și succesul oamenilor (ca personalitatea sau IQ-ul – Coeficientul de Inteligență Rațională) Inteligența Emoțională se poate mări considerabil pe parcursul vieții, prin dezvoltarea anumitor abilități, prin activități practice specifice. Odată ce devenim conștienți de percepțiile, abilitățile şi limitările noastre, ne putem crește considerabil EQ-ul folosind strategiile adecvate.

Oamenii cu EQ ridicat:

 • Sunt foarte rar copleșiți de provocările întâlnite în viața de zi cu zi;
 • Știu că, deși uneori au emoții negative, si le pot controla în situaţii tensionate;
 • Sunt capabili să se bucure de viață mai mult decât cei cu EQ mediu sau sub mediu;
 • Au abilitatea de a-și păstra calmul când apare o situatie de criză;
 • Se pot opri și gândi înainte să răspundă prin cuvinte sau acțiuni.

Ce beneficii ai tu participând la Cursul de Inteligență Emoțională?

 • Participi la activități practice pentru dezvoltarea EQ pe care le poți folosi, după finalizarea programului, în viața de zi cu zi;
 • Descoperi în ce zone excelezi și unde mai ai de lucrat;
 • Vei înțelege cum funcționează la nivel fizic Inteligența Emoțională;
 • Vei putea identifica emoțiile tale pe măsură ce apar;
 • Vei ști cum să controlezi aceste emoții;
 • Vei putea vedea lucrurile într-o nouă lumină, luând în considerare și perspectiva celorlalți;
 • Vei putea înțelege emoțiile și comportamentele oamenilor din jurul tău, pentru a îmbunătăți permanent relația cu aceștia.

În cadrul Cursului de Inteligență Emoțională beneficiezi de:

 • Activitatea de training susținută de un trainer profesionist, cu 14 ani experiență în dezvoltarea şi facilitarea de programe de formare personală dedicată adulţilor;
 • Un set de strategii pentru dezvoltarea Inteligenței Emoționale concepute de specialiști de renume în acest domeniu;
 • Suport de curs cuprinzător și alte materiale, pentru a pune în aplicare imediată noțiunile prezentate, dezbătute și exemplificate la curs;
 • Diplomă de participare;
 • Întâlnirea cu persoane interesate în dezvoltarea personală, cu experiențe de viață diverse;
 • După finalizarea cursului, la cerere, coaching individual, pentru personalizarea unui program de dezvoltare a Inteligenței Emoționale.

 Modul de desfăşurare şi costul investiţiei

Programul se desfășoară pe parcursul a 2 zile, în weekend (sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 18:00, cu 2 pauze de cafea şi o pauză de masă), în zilele de 1 – 2 iunie 2013, în Bucureşti.  Costul investiţiei în acest curs este de 400 lei (include manual, materiale, cafea, apă şi gustări din pauzele de cafea. Locaţia va fi anunţată după înscriere.

Înscrieri şi detalii

contact@alinaroman.ro sau la 0722 403 085 – Alina Roman.

Trainer

Mă numesc Alina Roman şi am început să facilitez cursuri de dezvoltare personală în 1999, sub directa îndrumare a lui Alex Hammond, un trainer britanic, venit în România să îşi deschidă o sucursală a companiei lui din Londra.  În acel moment, conduceam o echipă de oameni talentaţi, în cadrul unei companii multinaţionale din domeniul media şi personal îmi căutam misiunea, acea activitate care să mă împlinească şi prin care să îi pot ajuta pe cei din jurul meu.

Încet, încet, cursurile de dezvoltare personală mi-au ocupat din ce în ce mai mult timp din viaţa profesională, iar în 2000 – 2001 am urmat cursurile de managementul resurselor umane ale unei prestigioase universităţi din Toronto – Seneca College of Applied Arts and Technology, cursuri care au inclus o specializare în practici şi tehnici de training.

Conducând echipe de resurse umane din cadrul unor companii multinaţionale şi româneşti, am continuat să dezvolt cursuri de comunicare, managementul timpului, lucrul în echipă şi să livrez echipelor din diverse organizaţii.  Ceea ce mi-am propus a fost să îi ajut pe oamenii din jurul meu să se cunoască mai bine din punct de vedere uman şi să comunice mai bine unii cu alţii.  În aceste cursuri, am aplicat practicile învăţate din cărţi şi seminarii, dar mai ales lecţiile de viaţă învăţate în lucrul si comunicarea cu oamenii.  În toţi aceşti ani, m-am dezvoltat permanent, participând la numeroase cursuri şi seminarii în afara ţării, pentru a oferi din ce în ce mai multă valoare cursanţilor mei.

În 2006, în timp ce eram trainer pentru o organizaţie multinaţională, am descoperit prima carte de inteligenţă emoţională (scrisă de binecunoscutul Daniel Goleman) şi aventura a început.  Mă cunoşteam prea puţin din acest punct de vedere şi ceea ce citisem îmi spunea că îi voi ajuta mult mai bine şi pe ceilalţi.  Timp de 6 luni m-am documentat, citind intensiv şi extensiv cam tot ce fusese descoperit în lume până în acel moment despre inteligenţa emoţională.

Astfel am dezvoltat Cursul de Inteligenţă Emoţională, pe care l-am facilitat de multe ori colegilor din organizația pentru care lucram în acel moment. Cursul a devenit în scurt timp cel mai cerut dintre cele pe care le ofeream şi rezultatele nu au întârziat să apară – o detensionare vizibilă a relaţiilor dintre colegi, o stare emoţională generală mult mai relaxată şi o comunicare îmbunătăţită şi multe satisfacţii personale. Oamenii reuşiseră în urma cursului să se redescopere pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se privească şi să-i privească pe ceilalţi într-o cu totul altă lumină.

În 2007, mi-am înființat propria companie de training şi consultanţă şi am continuat să dezvolt şi să facilitez cursuri de dezvoltare personală, ca reprezentant în Romania a unei companii de training multinaţionale, dar şi ca trainer independent.  În toţi aceşti ani, nu am încetat să mă dezvolt permanent, pentru a mă descoperi pe mine, dar şi pentru a-i ajuta pe cei din jurul meu să se descopere, să creadă în ei şi să îşi folosească potenţialul unic pe care îl au.

Astăzi, Cursul de Inteligenţă Emoţională dezvoltat şi livrat de mine adună ultimele descoperiri în domeniu dar şi exerciţii interactive probate de-a lungul a sute de ore de facilitare pentru mii de participanţi.  Prin acest curs ofer fiecărui om oportunitatea de a se redescoperi, apreciindu-şi şi valorificându-şi emoţiile,  reevaluându-şi propria valoare şi potenţialul unic.

Vă aştept cu drag la curs,

Alina Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *