Ghid

Nivelul III de initiere
Ghidul

Ca si scoala de spiritualitate ne dedicam si ne consacram actiunile pentru predarea misticismului si cunostintelor ezoterice. Oferim trei nivele de initiere care reprezinta caile de ascensiune pe Arborele Vietii si al Cunoasterii. Initierea ca si Ghid in Marea Fraternitate a Luminii Albe este ultimul pas pe calea dezvoltarii ca si terapeut, consilier si lector. Aceasta initiere este poate cea mai dificila parte a acestei cai. Fiind initiat ca si Ghid este cea mai puternica si pura manifestare a Puterilor Divine care poate fi experimentata in planul fizic.

A primi initierea de Ghid este cea mai inalta onoare care aduce cu ea o responsabilitate si un nivel de dedicare care nu poate fi tratata cu usurinta. Un Ghid are capacitatea de a realiza initierea in Adept si Profesor in cadrul Marii Fraternitati de Lumina. Ghidul este invatat sa iubeasca si sa respecte tot si toate fara exceptie sau prejudecati. Ghidul este in serviciu si dedicatie completa in fiecare clipa la toate nivelurile si planurile. Acceptarea initierii ca si Ghid este cel mai mare angajament pe care ti-l iei in fata Ierarhiei de Lumina si Divinitatii.

Procesul nostru de evolutie in cadrul scolii de spiritualitate este unul care se bazeaza pe trei puncte. Un punct este cunoasterea si aplicarea acesteia care ne duce la Intelepciune. Acesta punct referindu-se la pregatirea si cunoasterea Hermetica provenita de la Hermes Trismegistrus. Cunoasterea si intelepciunea sunt echilibrate de un alt punct care este Puterea. Aceasta este Puterea data de abilitatile paranormale, shamanice si ritualuri precum si de ceremonialurile practice. Cel de al treilea punct este Iubirea. Iubirea este atinsa prin implicarea si efortul propriu. Ea este o expresie a adoratiei respectului si veneratiei divine in toate manifestarile ei.

Fiecare din aceste puncte are o raza care mentine energia necesara manifestarii divine. Raza cunoasterii este raza de culoare portocalie. De asemenea este numita raza hermetica. Raza puterii este verde, iar cea a luminii este violet. Fiecare pas in progresul pregatirii si instruirii in cadrul scolii de spiritualitate va fii balansat intre aceste trei puncte.

Procesul initierii practicat in aceasta scoala de spiriualitate este proiectat in asa fel incat sa dea fiecarui initiat posibilitatea de conectare la Curentul Magic, la Arhangheli, la Maestrii Luminii cu alte cuvinte la intreaga Ierarhie de Lumina. Aceasta rezultand in potente si calitati marite, o protectie crescuta si multe alte schimbari si beneficii  folositoare initiatului. Nu in ultimul rand aducand o responsabilitate marita pentru cei care au fost initiati.

Fiecare scoala de spiritualitate este conectata la o sursa energetica care curge si da putere acelei scoli. Toti cei care au fost initiati intr-una din scolile de spiritualitate vor purta si vor fi conectati pentru intreaga viata la aceasta sursa de energie, putere si cunoastere.

La nivelul de Ghid si al celei de-a treia initieri, initiatul poate sa manevreze si sa manifeste un flux energetic atat de puternic astfel incat poate sa initieze Adepti. Initierea este procesul prin care se transmite altei persone contactul cu acest flux energetic al scolii. Odata cu marirea potentelor care se datoreaza trecerii prin initieri si conectari la aceasta sursa a scolii vine responsabilitatea de a servi, de a preda, de a initia pe altii in aceasta sursa a cunoasterii si intelepciunii. Pentru a asigura calitatea, cerem Ghizilor ca sa lucreze in stransa legatura cu sediile centrale ale scolii inainte de a face initieri pentru nivelul doi si trei. Pentru Adept responsabilitatea este de a servi umanitatea si a oferi servicii specifice scolii de spiritualitate. Responsabilitatea unui Profesor este sa continue munca pe care a inceput-o odata cu prima initiere si sa predea, sa invete pe altii cunoasterile specifice scolii.

Scoala noastra este dedicata “muncii marete” pe care o definim ca si un proces alchimic al unirii corpului, sufletului si spiritului in acelasi timp experimentand viata in trup fizic. Scoala noastra poseda tehnici si procedee specifice pentru asistarea Umanitatii in completarea acestei munci. Suma acestor tehnici si procedee o numim activare a ADN-ului adamic, Adam Kadmon.

Chiar daca Ghidul este si trebuie sa ajute pe cei care au nevoie in evolutia personala, trebuie sa inteleaga ca ei sunt doar Ghizi. In calitate de Ghid nu pot si nu au dreptul sa se implice si sa preia din evolutia personala a altor persoane. Toti avem si am fost binecuvantati cu Liberul Arbitru ca si parte integranta a vietii noastre si experientei pe aceste plaiuri, in acest fel fiecare din noi trebuie sa isi faca alegerile necesare si sa isi manifeste Liberul Arbitru in fiecare clipa a vietii sale pentru a alege Lumina si Iubirea Divina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *