Consiliul Batranilor

CONSILIUL BATRANILOR

La acest nivel initiatul a dovedit ca are maturitatea si responsabilitatea necesara pentru a-si alege proprii studenti ei insisi si raspund direct in fata scolii si a Divinitatii. In acest moment el are dreptul sa aleaga sa stea cu scoala mama, sa porneasca o scoala de sine statatoare sau sa ramana un solitar.

Chiar daca studentii de la acest nivel sunt considerati autonomi inca mai au anumite responsabilitati fata de scoala mama, pentru a o ajuta in crestere si dezvoltare prin recomandari. In general cel putin un student din zece este recomandat scolii mame. Ghizii care vor alege sa inceapa scoala lor intr-un final vor ajunge sa aiba programul lor pentru profesori si se va astepta de la ei sa realizeze noi programe, cursuri, ceremonii si traininguri pentru Initiati.

Capatarea acestui nivel se face prin recunosterea progresului si abilitatilor de a preda persoanei care este accepata la acest nivel. Acceptarea se face insa cu acceptul si voia consiliului batranilor si in concordanta cu Voia Divina.

Responsabilitatile batranilor

Adaugand la cele mentionate mai sus, Initiatul la acest nivel mai are urmatoarele responsabilitati :

-sa fie un exemplu pentru toti membrii comunitatii si ai scolii in general; din cand in cand sa participe la cursurile, ritualurile, initierile si programele pentru profesori ale scolii mama
-din cand in cand sa conduca un curs sau o clasa pentru cei din cadrul scolii astfel incat acestia sa beneficieze de cunoasterea si intelepciunea acumulata
-sa fie disponibili pentru membrii scolii sau ai templului pentru vizite, consiliere si pregatire
– sa ajute si sa sustina alti Initiati de la nivelele II si III pentru a-si pune la punct si organiza programe, cursuri, centre de predare sau grupuri de studii
-sa fie parte integranta din consiliul scolii de spiritualitate
– sa participe la intalnirile consiliului in mod frecvent

Consideratii financiare

Se asteapta ca 10% din beneficiu sa fie oferit sediului central. Aceasta trebuie oferita in mod firesc pentru manuale, suport sau pentru partea de marketing. Fiecare ghid are dreptul si calitatea de a stabili preturi pentru programe, cursuri si servicii oferite bazandu-se pe situatia economica si sociala locala.

Consiliul Maitreya

Conducerea scolii este realizata in mod echilibrat de catre administratia scolii si Consiliul Maitreya. Consiliul Maitreya este format din 12 ghizi alesi. Ghizii vor servi pentru un an de zile oferind suport si coordonare scolii. Fiecare din cele 12 raze ale scolilor spirituale vor fi reprezentate in acest consiliu, cu un reprezentant sau administrator al scolii. Un membru al consiliului scolii va fi ales in cadrul Consiliului Global Maitreya al scolilor de spiritualitate. In acest moment Consiliul Global este sub conducerea lui Todt si Sandra Stockwell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *